Historie

Dr. Schutz is een familiebedrijf dat is opgericht in 1955. Het bedrijf heeft zich met name toegespitst op kwalitatief hoogwaardige vloerreinigers en beschermlagen in de vorm van polymeren en coatings.

Productontwikkeling

De afdeling “Research en Development”ontwikkelt veelal in overleg met of voor gerenommeerde vloerfabrikanten en test instituten. Ook custom-made producten, ontwikkeld naar aanleiding van problemen waar men tegenaan loopt, zoals bijvoorbeeld weekmakerbestendigheid (afdrukken van autobanden), zijn een issue. Hierdoor is Dr. Schutz in de loop der jaren het aanspreekpunt geworden voor hoogwaardige vloeroplossingen voor vrijwel alle soorten vloeren zoals PVC, linoleum, tapijt, laminaat en parket.
Doel van Dr. Schutz is haar service, innovatie en creatieve productsystemen verder te ontwikkelen, om de nauwe samenwerking met de woning- / projectinrichter en de vloerenspecialist verder succesvol uit te bouwen.

Samenwerking

De Dr. Schutz producten worden door vrijwel alle toonaangevende vloerfabrikanten aanbevolen. Zowel voor de professionele gebruiker als de consumentenmarkt bieden wij kwalitatief hoogwaardige reinigings- en onderhoudssystemen.

Scholing

Naast productontwikkeling richt Dr. Schutz zich tevens op de gebruikstechniek van haar producten, hiervoor de is de Dr. Schutz Scholingsacademie ontwikkeld. Ook Dr. Schutz Benelux geeft in haar pand te Rhenen trainingen voor de professionele gebruiker.

Milieu

Ook het milieu voor is voor Dr. Schutz zeer belangrijk. Basis voor onze productie zijn milieuvriendelijke grondstoffen. Als producent van reinigings- en onderhoudsmiddelen heeft Dr. Schutz als eerste sinds 1996 het Öko-Audit-Certificaat van de Europese Unie.

Contact

Schutz Specials is trotse sponsor van Woord en Daad

Schutz Specials en Woord en Daad investeren in de toekomst van kinderen uit Burkina Faso.
Schutz Specials helpt in samenwerking met Woord en Daad 5 kinderen Burkina Faso naar school. Dit doen Woord en Daad en Schutz Specials in samenwerking met een lokale partnerorganisatie die sponsorkinderen voorbereidt op een plek in de maatschappij. Kijk voor meer informatie over dit project op de website van Woord en Daad.